Obiekt Medialny TVN Warszawa




Zakończenie budowy:
W trakcie realizacji

Inwestor:
TVN S.A.

Powierzchnia:
38 683 58 m2

Koszt budowy:
----- mln EUR
 
Budynek składa się z 3 kondygnacji podziemnych i 5 kondygnacji nadziemnych. Charakteryzuje się jednobryłową kubaturą.
Obiekt funkcjonować ma jako centrum studyjno - technologiczne stacji TVN S.A.
Do budynku od strony ul. Augustówka prowadzi reprezentacyjny podjazd podświetlony w posadzce, założony na osi łącznikowej części komunikacyjnej. Przecina go poprzecznie, tuż przy wejściu do budynku, płytki zbiornik wodny na całą szerokość elewacji frontowej.
W przeszklonym podcieniu części produkcyjnej, znajduje się wyjście z budynku na drewniany taras, uniesiony nad zbiornik wodny. Powyżej dominuje ekran multimedialny, na wystającej części fasady frontowej, umożliwiający projekcje wideo na dużym formacie.
Charakterystyczna elewacja biurowa, z zaznaczonymi horyzontalnie pasami szklenia, zbudowana na planie łuku, zakończona jest ostrymi krawędziami, które od strony ul. Augustówka tworzą dominantę, a od strefy zaplecza akcentują narożnik budynku.
Dopełnieniem są elewacje prostopadłościanu, z nielicznymi podłużnymi otworami okiennymi i okładziną ścian wykonaną z paneli aluminiowych, które oddają produkcyjny charakter budynku.
Projektowane elewacje charakteryzują się wysokim poziomem architektury i starannym detalem architektonicznym, a wykorzystane materiały podkreślają nowoczesną estetykę budynku.